Strani

Spletne rešitve v Sloveniji

Da ni vse rožnato v slovenskem spletu ti je lahko jasno takoj, ko preletiš prvih deset novosti v drugem najbolj popularnem slovenskem iskalniku najdi.si. Tam lahko oči napaseš na tabelah, ki se pravilno prikazujejo samo v IE6, ob minimalnem povečanju fontov razpade cela spletna stran, da o lepoti dizajna sploh ne govorimo. Prav nič lepša ni stvar drugje po svetu. Npr. Myspace, druga največja sramota, ki se je zgodila internetu, takoj za frame-i. Vendar vseeno obilo svetovnih strani izgleda sodobno, narejene so po spletnih standardih in imajo urejeno informacijsko arhitekturo. Več kot samo peščico primerov si lahko ogledate v CSS galerijah, kot so cssmania, cssbeauty in csselite.

Človek se zato rade volje vpraša: Kje za boga dobiti tako stran tudi v Sloveniji. Z izdelavo spletnih strani se ukvarja že vsako mulo s PC-jem in dostopom do interneta. Poleg tega je tu nešteto podjetij, ki se s to obrtjo bavijo profesionalno, a njihove reference, kažejo na čisto amaterstvo. Dizajni, ki to sploh niso, koda, ki je človek ne more imenovati koda ampak navadna packarija. Ukradeni dizajni (oz. dizajni ki to sploh niso), preneseni na opensource cms ala Joomla in prodani za 600 €. Ne bi bilo nič narobe, seveda pod pogojem da bi sa taka stvar, ki v celoti vzame pa ur dela, zaračunala standardu primerno - 150€ največ 300€.

Da pa se tudi v Sloveniji najde kaj lepega je poskrbela zanimiva oseba, pri kateremu izdelava spletne strani res pomeni izdelava spletne strani. Dizajn je na mestu in unikaten, spletne strani so narejene po standardih in cene so za ta nivo storitve ravno pravšnje. Več kot samo priporočam!

Da slučajno ne bo pomote: ta oseba sem jaz.